Fördelarna med stål i en känslig miljö

hygene-trolley1
Vagn försedd med lufttät utrustning för djuprengöring av medicinska operationssalar

Livsmedelsbearbetning och hälso- och sjukvård är känsliga miljöer som kräver tillämpningar som är enkla att rengöra och som kan motstå korrosion.

 

Rostfritt stål används i tillämpningar som behöver vara tåliga och hygieniska och där motstånd mot korrosion och infektionskontroll är av största vikt.

 

Styrkan och hållbarheten i våra stålkomponenter, parat med att de kan återanvändas, gör dem perfekta för omformning, utvidgning eller anpassning med minsta möjliga avbrott.  Även utan dessa fördelar utgör stål ofta det första valet, endast baserat på kostnaden.

 

Orsaken till att de flesta sjukhus- och restaurangkök är försedda med utrustning i rostfritt stål är vikten av säker livsmedelsbearbetning och stålets brandsäkra egenskap.Rostfritt stål är skyddat mot fläckar och rost, är lätt att underhålla och kan rengöras utan behov av starka kemikalier. Denna egenskap gör att rostfritt stål är ett säkert val för miljöer där det är viktigt att skydda sig mot tillväxt av bakterier och virus.

Rostfritt stål motstår rost, utflisning och bakterier. Det kan inte absorbera fukt och är tåligt nog att klara slag och stötar. Repor på ytan kan lätt avlägsnas med en mjuk trasa fuktad med koppar- eller metallrengöringsmedel. Detta är anledningen till att sjukhus och hälsoanläggningar till största del använder sig av vagnar och leveransutrustning i rostfritt stål.  Våra stållösningar ändrar inte form vid extrema temperaturer eller luftfuktighet, vilket gör dem mycket tåliga.

Kontakta vår försäljningsgrupp för mer information om vår tjänst för kundanpassade lösningar. Vår erfarna personal hjälper dig med att hitta rätt lösning för dina specifika behov och krav.

Medicinska instrumentvagnar för användning på avdelningar och i operationssalar.
Medicinska instrumentvagnar för användning på avdelningar och i operationssalar.