Framgången med dryckesstationer under OS

OLYMPIC DRINK STATIONS

Trilogiq:s system med rör och kopplingar prövats vid tidigare maratonlopp i London, så de var ett uppenbart val för att bygga dryckesstationer för London Maraton 2012.

Drink station design

Att rigga de olympiska loppen på gatorna i hjärtat av London är alltid en komplicerad logistisk utmaning, men som tur är så är det precis vad teamet från Tube and Bracket älskar.

När organisationskommittén för London 2012 kontaktade dem för att designa, bygga och installera dryckesstationer tog de utmaningen på rak arm. Varje station skulle vara 4 meter lång och bestå av en monter för drycker till de tävlande, räckverk för reklam (med varumärket London 2012) samt de nationella flaggorna för tävlingsdeltagarna så att de kunde hitta sina personliga stationer. Den viktigaste utmaningen var att utforma stationerna så att alla 284 stationer kunde installeras på sex timmar före loppets start och tas ned igenAT BANBURY FACTORYpå fyra timmar efter loppet.

Givet den korta installationstiden beslöt sig Tube and Bracket för att delvis montera stationerna på deras anläggning i Banbury och därefter transportera de specialdesignade mobila ställen från Tube and Bracket till London. Eftersom det inte fanns utrymme för fel, övade monteringsteamet på installationen för att uppnå en perfekt timing och konfiguration.

På själva maratondagen stängdes en 13 km lång vägsträcka av för trafik kl. 16 och då kunde monteringsteamet gå igång med installationen,. Med endast sex timmar innan loppet skulle starta, var de tvungna att arbeta med extrem precision och noggranhet. Medan alla länder som deltog i OS kunde anmäla en idrottare till maratonloppet så var det inte förrän på morgonen för själva loppet som de enskilda deltagarna bekräftades. Rätt landsnamn och motsvarande flagga skulle placeras ut i alfabetisk ordning. Teamet genomförde installationen helt enligt tidsschemat.

 

Lopp

  • Maraton för kvinnor
  • Maraton för män
  • Gångtävlingar
  • Paralympiskt maraton

    Statistiska nyckelvärden

  • 284 stationer
  • Varje station är 4 m lång
  • Varje installation tar max. 6 timmar
  • Varje demontering tar max. 4 timmar

olympics-2012-300x188Montering och demontering fungerade som smort och stationerna var väl mottagna. Inte bara fick teamet ta del av en så storslagen händelse som OS 2012, de fick också vara med om en aldrig tidigare utförd händelse som att köra genom Londons tomma gator!