‘Showcase Industry of the Future’, Sunna Design

sunna-designs-workcells copy

”Det är helt nytt, överraskande och mycket positivt för hela vår personal.”

Sunna Design, ett nytänkande företag som specialiserat sig på intelligent gatubelysning med solceller, har nyss utsetts till ’Showcase Industry of the Future,’ och de har valt att lägga förverkligandet av deras produktionsprocesser hos TRILOGIQ.

Sunna Design i Frankrike, producerar innovativa hållbara solenergilösningar för offentliga platser, specifikt anpassade till klimatförhållanden och svåra miljöer.  De startade 2010 och har installerat mer än 5 000 solcellslampor i mer än 20 länder.

Sunna Design valde Trilogiq eftersom lösningarna är enkla att använda och anpassa. Detta gör det möjligt för operatörerna att arbeta så effektivt som möjligt och leverera produkterna i tid.

Unika GRAPHIT-lösningar, kundanpassade av våra Lean-experter och Hoshin-team, utformades på plats och monterades och justerades av våra kollegor i Frankrike så att lösningarna passade perfekt till användningsområdena.

 

”Graphit-lösningarna kräver mycket färre verktyg än konkurrenternas produkter och är lättare att montera,, demontera och omkonfigurera så att de passar perfekt med våra ergonomiska principer och krav.”

”De skulle ta veckor eller kanske månader för oss att utföra detta utan hjälp, så det verkliga extravärdet för dessa produktionsverktyg är kunskapen och expertisen. På en enda dag byggde deras tekniker alla våra arbetsstationer. Jag gjorde ett snabb överslag och det rör sig om cirka 72 vagnar.”

Vi gjorde ett experiment där vi stoppade produktionslinjen och rensade ut allt och därefter startades produktionen på nytt.  Alla operatörer kom in med sin vagn, placerade den korrekt och låste bromsarna. Därefter kopplades 220 V till nätverket. Materialvagnen fylldes med material – det tog oss mindre än fem minuter för att starta produktionen! ”Det är helt nytt, överraskande och mycket positivt för hela vår personal.”

Översatt från ett videosamtal med Benjamin Minet,
Produktions- och metodchef hos Sunna Design

Grundaren, Thomas Samuel, en ung ingenjör den gången, lovade att nå sitt mål som bestod av att hitta en pålitlig och hållbar lösning för offentlig belysning, som ändå kan vara tillgänglig för alla, även i jordbruksområden i utvecklingsländer.

Fem år senare fick företaget nästan 8 internationella priser (MIT, Ernst & Young, La Tribune …), skapade två kapitalinsamlingar på totalt 6,6 miljoner Euro tillsammans med prestigefyllda partners såsom  CEA, Saft, Schneider Electric, Thorn, ansökte om 10 patent på banbrytande innovationer och har nu en ledande position inom belysning som drivs med solenergi.

”Vi har aldrig varit så nära uppstartsandan. Vi måste hela tiden skapa en ny version av oss själva för att fortsätta utgöra en skillnad. Uppgiften är enorm: skaffa elektricitet till befolkningar som inte har tillgång till energi. ”